Hrana kroz život

Najzdraviji obrok u danu

Kroz naš projekt “Hrana kroz život”  želimo vam skrenuti pažnju na to da brz i jednostavan, a najzdraviji obrok u danu može biti čaša svježe cijeđenog soka. Isto tako, da raznim zdravstvenim stanjima na koja barem donekle možemo utjecati prilagodbom prehrane, tj. odgovarajućim odabirom namirnica. Uštedite vrijeme i započnite dan uz Hurom sok jer:

  • je pun izvanrednih nutritivnih vrijednosti iz voća i povrća bez vlakana koja opterećuju probavu
  • ne opterećuje želudac
  • štedi energiju koja tijekom uobičajenih obroka odlazi na probavu
  • organizmu pruža pregršt energije
  • pokreće vas i regenerira

Doručak – najvažniji obrok u danu

Poznato je da je doručak najvažniji obrok u danu. Zdrava prehrana bi svaki dan trebala započeti zdravim doručkom. Ali nije uvijek tako, jer se to zbog kojekakvih jutarnjih rituala na koje smo navikli, smetne s uma. Sve drugo nekako bude bitnije pa doručak često preskačemo. Uz Hurom si možete vrlo jednostavno posložiti jutro, stvarajući pritom nove navike zdravog hranjenja pa čak i ako vam treba malo više vremena ili jednostavno niste jutarnji tip.

Cijeđeni sok za doručak

Odlučite li se za zdraviji izbor poput hranjivog soka, pružit ćete sebi, ali i svojim ukućanima, snagu za izazove koji su pred vama, ali i osjećaj ugode u tijelu. Iako Hurom sokovnik radi polagano, brzina izrade sokova njegova je specijalnost koja se posebno ističe kroz maksimalnu količinu iscijeđenog soka iz namirnica. Jednostavno je najbolja ideja za uštedu vremena, a posebno ako odaberete najnoviji model Hurom H200 koji ne zahtjeva pretjeranu pripremu namirnica, budući da ima najveći mogući otvor u koji ubacujete cijele namirnice.

Prava kombinacija namirnica

Sokove je najbolje raditi ujutro pa umjesto šalice kave, iskoristite Hurom sokovnik i probajte svježi sok koji će vašem tijelu reći: Dobro jutro!

Pripremili smo brzinski recept, upravo zbog jednostavnosti pripreme i višestrukog djelovanja Huroma.  U receptu ćemo koristiti krastavce, špinat, celer, limun i đumbir pa recimo nešto o njima:

 Krastavci sadrže dobru količinu vlakana  koja pomažu našem probavnom sustavu da se normalno kreće, održava nas punijima duže vrijeme i oslobađa stalan protok energije u naše tijelo.

 Špinat je bogat željezom, te dobar izvor proteina, vitamina i minerala. I vi možete postati baš poput Popaja, snažni i energični.

– Kompleks B vitamina iz celera potiče pretvaranje ugljikohidrata u energiju.

– Limun je dobar za detoksikaciju, potiče rad mozga i probavnog sustava, poboljšava raspoloženje.

– Đumbir daje energiju cijelom našem tijelu, jača imunitet i dobar je za želučane tegobe.

Recept za savršeno zdrav doručak

Sastojci:

1 svježi krastavac

1 šaka špinata

1 stabiljka celera

1 limun

svježi đumbir (po želji)

Priprema: U veliki otvor Hurom sokovnika H200 ubacite sve namirnice i upalite. Sokovnik će sve odraditi sam i nećete se ni okrenuti, sok će vas čekati spreman za ispijanje.

Odaberite i vi svoje omiljeno voće ili povrće, pretvorite ga u hranjivi sok te njegujte svoje tijelo iznutra.

Publikaciju možete preuzeti na gumbu Preuzmi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ove objave je isključiva odgovornost poduzeća Enzita d.o.o.