Hrana kroz život

Održana uvodna konferencija projekta „Hrana kroz život“

U ponedjeljak 28. veljače 2022. održana je Uvodna konferencija projekta „Hrana kroz život“ u prostoru Enzita Kitchen Studia na Zagrebačkom Velesajmu. Projekt je sufinanciran kroz program Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu Europskog socijalnog fonda – Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza 1. Ukupna vrijednost projekta je 1.131.699,36 kn od kojih je 85 % sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz državnog proračuna RH.
Projekt su predstavili Jasmina Stojković kao voditeljica projekta, direktor Enzite d.o.o. Tvrtko Gačić te Dominik Jakoliš, direktor partnerske organizacije Zdrava hrana bez glutena j.d.o.o.
Ciljane skupine projekta su:

  • trenutni zaposlenici Enzita d.o.o. i partnera Zdrava hrana bez glutena j.d.o.o. koji će sudjelovati u transformaciji poduzeća u društveno poduzeće pritom stječući nova znanja i vještine
  • tri novozaposlene osobe iz kategorije teško zapošljivih osoba koje će biti izravno uključene na aktivnostima provedbe društveno-poduzetničkih aktivnosti
  • osobe oboljele od šećerne bolesti, osobe oboljele od celijakije i mladi koji će biti uključeni u projekt kao sudionici programa osposobljavanja i promocije u području svjesne prehrane.

Tijekom projekta provest će se niz aktivnosti kojima će se osigurati podizanje svijesti javnosti na razmišljanje o hrani, o onome što jedu te svojevrsno aktiviranje da se uključe u donošenje odluka svjesnijom prehranom, s posebnim naglaskom na marginalizirane skupine, odnosno osobe oboljele od šećerne bolesti i celijakije, što je jedna od temeljnih pretpostavki za poboljšanje njihova položaja u društvu i kvalitete života općenito.
Projektom „Hrana kroz život“ želi se na jedinstven način transformirati poduzeće Enzita d.o.o. u održivo društveno-poduzetničko poduzeće, budući da su temeljne vrijednosti Enzite u svim segmentima poslovanja društvena odgovornost, odnosno dobrobit za zaposlenika, mogućnost razvoja i usavršavanja, te dobrobit klijenta i okoliša.
Transformacijom poduzeća osigurat će se održivo poslovanje, mogućnost zapošljavanja teže zapošljivih skupina te reinvesticija profita u razvoj lokalne zajednice kroz prenošenje znanja marginaliziranim skupinama o važnosti svjesne prehrane.
Zbog trenutne epidemiološke situacije, osigurano je praćenje Uvodne konferencije i preko Zoom platforme.
Svim sudionicima na Uvodnoj konferenciji projekta zahvaljujemo na sudjelovanju i odazivu.